Aktuality

Zveřejněno 4. 9. 2015

NAbídka představení divadla Boleradice 2015 - 2016

Proběhne: 04. 09. 2015 – 31. 12. 2015

Program 2015-2016 (0) (DOC 1.63 MB)

Vážení a milí diváci a přátelé Divadla Boleradice,

dovolte nám uvést představení, která jsou pro vás připravena v nadcházející sezóně.

Prvním představením bude Divá Bára z pera brněnského dramatika Milana Uhdeho a v režii Aleny Chalupové. Dramatický příběh o odvážné, samorostlé dívce, opovrhované dceři obecního pastýře, která se ničeho nebojí, byla na jaře v šesti reprízách vyprodána a stále je o ni velký zájem. Naše inscenace získala na jarní Krajské přehlídce ochotnických divadel v Němčicích nad Hanou ocenění od odborné poroty a také hned dvě nominace k účasti na národních přehlídkách ve Vysokém nad Jizerou a v Rakovníku. Uvádíme ji v sobotu 26. září, dále pak v pátky 9. a  23. října, v sobotu 24. října, ve středu 28. října a pátek 30. října vždy v 19:30

V posledních letech přijíždí pravidelně do Boleradic krajanský spolek Vlastenecká Omladina z Vídně a vždy přiveze představení, o které je velký zájem. Tak je tomu i letos – po jarním úspěchu znovu uvádíme jejich renesanční komedii Williama Shakespeara Zkrocení zlé ženy  (vneděli 27. září v 15:00). „Vídeňáci“ se k nám vypraví ještě v listopadu s proslulým americkým muzikálem My Fair Lady podle divadelní hry G. B. Shawa Pygmalion. Ten můžete vidět v Divadle Boleradice v sobotu 21. listopadu a v neděli 22. listopadu v rámci evropského projektu nazvaného Noc divadel - European Theatre Night, do kterého jsme letos zapojeni už podruhé.

Na podzim připravujeme premiéru představení Jízlivý glosátorv režii Jiřího Merlíčka. Jubilantům Jiřímu Voskovcovi (1905) a Janu Werichovi (1905) bychom chtěli vzdát hold montáží předscén Osvobozeného divadla. S Jaroslavem Ježkem (1906) vytvořili nezapomenutelné, dodnes hrané divadelní kusy napsané tak nadčasově, že svojí aktuálností stále překvapují i dnešního diváka. Premiéru můžete vidět v sobotu 31. října a v neděli 1. listopadu reprízu.

Divácky úspěšnou Zapeklitou komedii aneb Kdosi brousí nad Paďousy jsme uvedli naposledy před rokem a letos v listopadu se k ní znovu vrátíme. Drdovsky laděná satirická komedie je určena dospělým divákům, i když v ní hrají pekelné a nadpozemské bytosti. A právě „podpozemské“ síly dokáží vymyslet na lidi osvědčené zkoušky charakteru. Věčnými lákadly pro hříšníky jsou peníze, moc, kariéra, pohodlný život v přepychu – zkrátka nekonečný souboj dobra a zla.

Na prkna našeho divadla opět uvedeme hosty ze spřátelených amatérských souborů: ze Senice přiveze 14. listopadu Záhorácké divadlo hořkou komedii Osudy jedného vinára o životě vinařů v minulém století v bývalém Československu a v sobotu 28. listopadu uvedeme Jiráskovo divadlo Hronov s ruským klasickým dramatem Antona Pavloviče Čechova Tři sestry.

V předvánoční době chystáme vám, našim divákům, malý dáreček v podobě vánočně laděného programu. Na vystoupení v Boleradicích se připravuje smíšený pěvecký sbor Gaudium z Mikulova a také jsme pozvali mezzosopranistku Elišku Weissovou s jejím recitálem Vánoční romance

Naše jeviště bude patřit i hostujícím souborům z Brna, Kroměříže, Veverské Bítýšky, Ústí nad Orlicí, Jiříkovic, Sivic a dalších. Z jejich her jsou již tradičně sestaveny dvě řady předplatných: Rodiče s dětmi do divadla a Jarní předplatné. První představení z předplatného pro děti uvede „Studio V“ z Brna  a to pohádku Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Tiché šlapací království v neděli 15. listopadu. Přehled představení s krátkou anotací najdete samozřejmě na našich webových stránkách.

Nejmenším dětem je určena Malovaná pohádkao týden později v sobotu 21. listopadu. Uvede ji Pohádkové divadlo tety Terezy.

Rezervaci vstupenek jednotlivých představení nebo předplatného můžete provést už teď na webových stránkách www.boleradice-divadlo.cz nebo osobně každý pátek od 18 do 19 hod a také hodinu před představením v pokladně divadla. Tam lze koupit i Dárkový poukaz na libovolné představení, kterým můžete obdarovat své přátele a kamarády. Dárkové poukazy nebo předplatné bývá častým dárkem blízkým pod vánoční stromeček.

Věříme, že vás připravované tituly zaujmou a že splní vaše nároky.

Moc bychom si přáli, abyste se vy, naši diváci, těšili na návštěvy divadla, jako se my těšíme na vás.

Za všechny herce Divadla Boleradice

 

Ing. Jiří Janda

 

Divadelní spolek bratří Mrštíků

Boleradice 113

691 12 Boleradice

Mob.: +420 724 986 370

Email: info@boleradice-divadlo.cz

www.boleradice-divadlo.cz

DB_logo_grad

Zpět na seznam aktualit

Kam dál?

ÚŘAD