Aktuality

Zveřejněno 2. 12. 2015

Na slavkovské nádraží dojede v neděli 6. prosince Legiovlak

Proběhne: 06. 12. 2015 –

Dobrý den,

dovolte, abych Vás jménem Československé obce legionářské, Nadačního fondu Legie 100 a města Slavkov u Brna srdečně pozvala na expozici repliky legionářského vlaku z období "ešalonové války" let 1918-1920, tzv. Legiovlaku, který bude slavnostně představen v rámci zahájení projektu „LEGIOVLAK - prezentace v krajských městech" na vlakovém nádraží ve Slavkově u Brna,

dne 6. prosince 2015 v 10,00 hod 

Budeme velmi rádi, pokud na slavnostní zahájení dorazíte a zahájení expozice oslavíte spolu s námi!

Slavnostního dopoledne se zúčastní také předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka a váleční veteráni. Občerstvení je zajištěno v polním stanu.

Více informací naleznete v příloze.

Doporučujeme zaparkovat u autobusového nádraží na speciálním vyznačeném parkovišti. Silnice k nádraží bude pro osobní auta uzavřena.


LEGIOVLAK BUDE NA VLAKOVÉM NÁDRAŽÍ VE SLAVKOVĚ U BRNA VOLNĚ PŘÍSTUPNÝ AŽ DO 8.12.2015 VČETNĚ, A TO OD 8,00 HOD DO 15,00 HOD.

Pro komentovanou prohlídku Legiovlaku a jeho exponátů bude pro objednané školní skupiny vyhrazeno cca 45 minut.

Vstup na expozici je ZDARMA.

Ještě zbývá několik volných termínů (zejména odpoledních) pro vaše školy.

Odborný výklad poskytují školním třídám průvodci v replikách legionářských stejnokrojů, kteří exkurzi provedou jednotlivými vagony a odpoví na případné dotazy. Pro žáky jsou v rámci expozice připraveny pracovní listy a další materiály (psací potřeby nutné vlastní).Legiovlak poskytuje žákům různou úroveň poučení a jeho návštěva je vhodná jak pro děti I. stupně základních škol tak pro studenty a učně středních škol.

V případě závazného zájmu o komentovanou prohlídku Legiovlaku, prosím o rezervaci termínu na emailové adrese: skoly@legiovlak.cz, či na telefonním čísle 734 315 635.

Pro více informací můžete navštívit webové stránky: www.legiovlak.cz.

Budeme se na Vás těšit!

Zpět na seznam aktualit

Kam dál?

ÚŘAD