Aktuality

Zveřejněno 5. 3. 2018

Nabídka divadelních představení - divadlo Boleradice

Proběhne: 01. 03. 2018 – 31. 05. 2018

Vážení diváci, přátelé a příznivci Divadla Boleradice, 

paní Zima sice třímá vládu pevně v rukou a Jaro zatím stále čeká ale my vás chceme upozornit na jarní nabídku Divadla Boleradice už teď. Například na naši komedii Jezinky a bezinky i na řadu představení našich divadelních přátel - hostujících souborů. 

Březen v divadle začíná tento víkend v pátek a v sobotu večer s černou komedii Josepha Kesselringa Jezinky a bezinky. Režii má Jiří Brabec a v hlavních rolích uvidíte Luboše Straku, Marii Sokolářovou a Ivu Kahounovou. Rezervovat si můžete bohužel jen poslední volná místa v dalších březnových a dubnových termínech - představení  jsou již téměř vyprodána. Slibujeme vám však, že „naše Jezinky“ ještě uvedeme.

Pokračujeme s Jarním předplatným a dětským předplatným Rodiče s dětmi do divadla. V sobotu 17. března je to komedie Jeppe z Vršku od hustopečského souboru FOOR. Příběh dobráckého a ženou peskovaného sedláka, z něhož si vystřelí tři urození páni - udělají z něj přes noc vládce panství a pak se baví a sledují, jak se Jeppe mění náhle nabytou mocí. O to tvrdší je Jeppeho procitnutí a návrat do reality…

Druhý den v neděli 18. března odpoledne uvedeme pro děti pohádku na motivy knihy Markéty Vydrové Skřítkosnění. Skřítek Šalvěj je malý rozumbrada, jenž neposedí ani ve svých snech. V nich se toulá na křídlech „dřímacího větru“ po všech možných koutech světa. 

V týdnu po Velikonocích k nám opět (a v této sezóně naposledy) zavítá krajanský spolek Vlastenecká Omladina z Vídně s muzikálem Sugar aneb Někdo to rád horké. Dubnovou rezervaci, po jejich úspěšném vystoupení v polovině února, máme již zcela plnou, ale pokud se na vás či vaše přátele nedostala vstupenka v Boleradicích nezoufejte. Vězte, že v sobotu 10. března ve Strážnickém kulturním domě bude opět Sugar, Dafné a Josefína i s celou dívčí kapelou Sladké Sue vystupovat. Kontakty najdete na plakátu v příloze tohoto emailu.

V polovině dubna uvedeme výtečnou komedii anglické autorky Joan Shirleyové Vražda sexem. Vypráví příběho muži, jenž nemůže najít sám sebe a jeho praktické ženě, na které leží zabezpečení celé domácnosti, do níž patří i popletená tetička. A když k tomu přidáme hysterickou pacientku a nečekanou návštěvu milenky, není divu, že se z domu stává blázinec, ve kterém nechybí ani vražda... Nebuďte pověrčiví a přijďte do divadla v pátek třináctého dubna večer!

V sobotu 14. dubna pokračuje abonmá Jarní předplatné dalším kusem. Tentokrát jsme pozvali přátele ze slovenského Zohora, kteří uvedou dojemný příběh z vesnického prostředí Breviár teciny Franciny odehrávající se na pozadí druhé světové války. Líčí příběhy hlavních hrdinů trilogie o Zohore podle skutečných událostí. Na scéně se potkají tři ženy představující tři různé podoby lásky – obětující se, vypočítavé, a té, která „hory přenáší“.

V sobotu 21. dubna večer uvede Divadelní spolek Blažena z Blažovic veselý horor Oskara Wilda Strašidlo Cantervillské. Duch sira Simona je vytržen z poklidné existence na anglickém zámku Canterville, kde už po staletí osvědčenými metodami úspěšně děsí generace svých potomků. Nový majitel, vyslanec Spojených států amerických, je osvícený muž, avšak nemá pro astrální jevy nejmenší pochopení… Představení se uváděno v rámci orelské Divadelní dílny a bude na něj snížené vstupné. 

Do května je daleko, ale už teď můžeme maličko poodhrnout oponu: v prvním květnovém víkendu uvedeme představení Cimrman v říši hudby a komedii Nevěsta k pohledání, pohádku pro celou rodinu Hurvínkova dobrodružství, divácky nejoblíbenějšíShakespearovu komedii Sen noci svatojánské, představení z Jarního předplatného Baladu pro banditu apro děti pohádku O kouzelníku Černém klobouku a barevném míči. Květnová představení jsou sice poslední v této jubilejní stodvacáté sezóně ale ještě se dojednávají další proto sledujte stránky naší rezervace, kde určitě postupně přibydou. 

Máme na vás jednu malou prosbu. Pokud si přejete i nadále dostávat pozvánky na představení Divadla Boleradice prosím Vás o vyplnění dotazníku v příloze a zaslání zpět. V souladu s platnou legislativou musíme chránit veškeré osobní údaje, mezi které patří i vaše emailová adresa v databázi kontaktů, a proto potřebujeme váš výslovný souhlas s jejich evidencí. Bez tohoto souhlasu vám již nesmíme posílat od 25. května prostřednictvím emailu žádné pozvánky či programy. 

Rezervaci míst na vybraná představení můžete provést už teď na webových stránkách divadla nebo osobně v době předprodeje každý pátek od 18 do 19 hod v pokladně divadla. Telefonní číslo do divadla v době předprodeje je 723 666 153. Na webových stránkách najdete i další podrobnosti o programu divadla. 

Moc bychom si přáli, abyste se vy, naši diváci, těšili na návštěvy divadla stejně, jako se my těšíme na vás. 

Za všechny divadelníky v Boleradicích

Jiří Janda 

Divadelní spolek bratří Mrštíků

Boleradice 113

691 12 Boleradice

Mob.: +420 724 986 370

Email: info@boleradice-divadlo.cz

www.boleradice-divadlo.cz

DB_logo_grad

 

Zpět na seznam aktualit

Kam dál?

ÚŘAD