Aktuality

Zveřejněno 6. 9. 2019

Infomail IDS JMK 33/2019: Pálavské vinobraní s buttonem zdarma | Výluka Konečného náměstí | Výluky Letovice - Březová | Výluky Brno - Střelice | Přesuny zastávek

Proběhne: 06. 09. 2019 – 16. 09. 2019

Vážení cestující, milí čtenáři našeho Infomailu!

je zde září a s ním spojené oslavy konce léta, plných sýpek a zrajících hroznů ve vinohradech. S tím se pojí i drobné změny v dopravě a přesuny zastávek vyvolané dožínkami a dalšími obecními slavnostmi. Z nich největší bude tento víkend v Mikulově - Pálavské vinobraní. Každoročně se na něj sjíždí desetitisíce návštěvníků z České republiky i Evropy. I letos jsme společně s organizátory připravili posilové spoje do okolních obcí i Brna. Chceme pokaždé přinášet něco nového a proto se nám podařilo dohodnout drobnou odměnu pro ty, kteří na Pálavské vinobraní přijedou s IDS JMK. Pokud na stanovištích, kde se budou prodávat upomínkové předměty k Pálavskému vinobraní, předloží jízdenku, s níž přijeli do Mikulova, obdrží jako odměnu za využití ekologického způsobu dopravy zdarma speciální button (odznáček) s logem Pálavského vinovraní.

A navíc můžete navštívit nejen Pálavské vinobraní, ale i vinařské slavnosti v sousedním Posydorfu - v pátek i sobotu jsou zařazeny speciální odjezdy linky 580.

Ve městě Brně se od sobotního do nedělního večera bude konat výluka na Konečného náměstí, tramvaje budou nahrazeny autobusy - přečtete si podrobnosti v příloze.

Infomail 2019-33 [PDF 1.62 MB]

Ode dneška až do středy bude probíhat výluka na linkách S41, S4 a R11 z Brna ve směru do Střelic a Náměště.

Od neděle až do další neděle čekejte drobné odchylky v jízních řádech linky S2 mezi Skalicí, Letovicemi a Březovou nad Svitavou.

V příloze přinášíme i přehled přesunutých zastávek v některých dalších  obcích.

A co o víkendu? Pokud byste se nevypravili na Pálavské vinobraní, můžete vyrazit např. na komornější Mutěnické vinařské dny (v sobotu). V Brně se na Masarykově okruhu koná akce Masaryk racing days, kam budou jezdit z Mendlova náměstí expresní spoje linky 400. V centru Brna pak můžete navštívit hrad Špilberk, kde se v sobotu i v neděli koná na akce Špilberk žije! a kam je každou půlhodinu zajištěna doprava z České a Úvozu linkou 80.

Celý dokument najdete i na odkazu: Infomail IDS JMK 33/2019.

A BURČÁK - TEN ŽIVOTEM KYPÍCÍ KVAS

ZAS TEČE ULICEMI MIKULOVA

A LIDÉ PŘICHÁZÍ ZAS A ZNOVA

A V JEJICH OČÍCH RADOSTNÝ JAS.

Vyražte z Brna v sobotu zvláštním vlakem v 9:50 z Hlavního nádraží. Zpět z Mikulova se vlak vrací přesně o půlnoci. Využijte jednodenní jízdenku za 150 nebo 190 Kč, o půlnoci byste se už nemuseli dopočítat.

 

 

Zpět na seznam aktualit

Kam dál?

ÚŘAD