Aktuality

Zveřejněno 6. 5. 2020

Hlášení místního rozhlasu 6.5.2020

Proběhne: 06. 05. 2020 – 08. 05. 2020

Upozorňujeme občany a vlastníky nemovitostí , že do konce měsíce dubna se vybíraly poplatky za svoz komunálních odpadů, za psa a hrobové místo (hrob, kolumbárium). Pokud jste poplatky neuhradili, žádáme v co nejkratším termínu o jejich úhradu. Poplatky je možné uhradit bezhotovostně na účet obce, nebo  mimořádně, pouze pondělí a středu, hotově do pokladny obce.

Sběrný dvůr Bošovice je již otevřen v  normálním provozu ( středy  i soboty). Žádáme občany, aby dodržovali mezi sebou  bezpečné odstupy a  vcházeli  do "Sběrného dvora"  jednotlivě, ne po skupinách.    

Pan David ze Zdounek bude ve čtvrtek 7.5.2020 prodávad čerstvá vejce,včelí med, želatinové bombóny a další produkty .

Pani Peňázová- Bošovice ,oznamuje občanům, že od 1.5.2020 je otevřen stánek s občerstvením a točenou zmrzlinou. 

SDH Bošovice informují, že v sobotu 9.5.2020 proběhne sběr železného šrotu.Kdo má zájem darovat, nachystejte jej prosím před dům.Pokud z jakýchkoliv důvodů nemůžete nachystat šrot,ale chcete jej darovat, tak si nás můžete zastavit v den sběru nebo kontaktovat předem na tel.čísle 774 552 201 p.Matyáš. Za darované železo předem děkujeme.

  Pan farář Pavel Buchta oznamuje věřícím, že bohoslužby se budou v kostele sv. Stanislava v Bošovicích prozatím konat jen ve čtvrtek v 18 hod. Dle nařízení vlády ČR je povoleno zúčastnit se bohoslužeb pouze 15 osob, proto doporučujeme věřícím, aby se přednostně páteční bohoslužby zúčastnily pouze rodiny, za které měly být v daném týdnu slouženy mše svaté. Upozorňujeme, že každý přítomný na bohoslužbě musí mít na sobě ochranné prostředky, zakrývající ústa a nos. Při vstupu do kostela bude připravena dezinfekce rukou.  

Prodejce masa -Jabor Borkovany bude  každé úterý a čtvrtek prodávat před OÚ čerstvé maso a uzeniny. V úterý bude prodej od  12.15 hod. do 12.30 hod. a ve čtvrtek bude prodej dle plánu, to je  od  11.00 hod. do 12.00 hod.

Vážení spoluobčané do naší obce přijede Kamenictví PIETRA a nabízí možnost objednávky na veškeré kamenické práce s jarní slevou až 30 %.
Firma nabízí:
-návrh, výrobu a montáž nových pomníků,
-renovaci stávajících pomníků,
-obnovu nápisů,
-veškeré kamenické práce,
-prodej a montáž náhrobních doplňků.Poradit, popřípadě objednat, si můžete za každého počasí v pátek 8.5.2020 od 9.30 do 10.00hod. na místním hřbitově.

Oznamujeme občanům, že svoz tříděného odpadu bude probíhat již ve čtvrtek 7.5.2020,  a to z důvodu pátečního státního  svátku.

Mvdr. pan Zámečník bude v úterý, to je  12.5.2020 ,v době od 8.00 hod. očkovat králíky . Zájemci se můžou zapsat do seznamu v samoobsluze u Vašulků nebo telefonicky u p. Lilka - tel. 604834326.

Otničtí zahrádkáři uspořádají pro všechny občany a na zlepšení nálady, JARNÍ  PRODEJNÍ  TRHY, které se uskuteční v sobotu 16. května od 10.00 hod. do 15.00 hod. před základní školou v Otnicích. Nabízíme přísady zeleniny, květin, letniček, skalniček, kaktusy, semena, hnojiva a postřiky. Vstup zdarma, zajištěná desinfekce a potřebné rozestupy.  

 Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Bošovice oznamuje, že základní i mateřská škola budou zahajovat provoz od 25. 5. 2020. Prosíme rodiče, aby si pročetli opatření, která budou muset děti i rodiče dodržovat. Nahlásit dítě ke vzdělávání bude nutné do 18. 5. 2020. Veškeré informace a potřebné dokumenty najdete na webových stránkách ZŠ a MŠ Bošovice.  

Zpět na seznam aktualit

Kam dál?

ÚŘAD