Aktuality

Zveřejněno 5. 9. 2016

Program Divadla Boleradice září - prosinec 2016

Proběhne: 08. 09. 2016 – 11. 12. 2016

Nejprve vás trochu neobvykle pozvu až do Brna. Nenechte si ujít návštěvu Café Práh  v renovované staré  části Vaňkovky ve čtvrtek 8. září v 19. hod. V příjemném prostředí této kavárny  je malý sál s pódiem, na němž se Zbyněk Háder, Jirka Brabec a Jirka Merlíček představí s pásmem populárních forbín Voskovce a Wericha Jízlivý glosátor. Toto pásmo mělo premiéru letos na jaře a je o ně mezi diváky velký zájem.

 Sezónu zahájíme v sobotu 24. a v neděli 25. září dalšími reprízami komedie Na letním bytě v režii Ivy Kahounové. Přijměte pozvání na prvorepublikovou komedii s největšími šlágry té doby. Vypráví o tom, jak se movitá majitelka nájemního bytu v Praze na Vinohradech snaží během letního rodinného pobytu v lázních přivést do lepší společnosti své dvě dcery a hlavně jim najít bohaté nápadníky. 

Na loňské celostátní přehlídce Jiráskův Hronov uspěla u diváků a také u poroty komedie Upokojenkyně. Příběhz prostředí domova pro seniory uvede na naši scénu kladenský soubor V.A.D. v pátek 21. října ve 20:00 (pozor oproti pravidelným začátkům večerních představení v půl osmé je tento opravdu později ve 20 hodin).   Na počátku chtěl autor Kazimír Lupinec napsat hru z prostředí domova důchodců, kam léta docházel za svou babičkou. Postupem času se ukázalo, že není potřeba nic moc vymýšlet, že stačí do hry vložit skutečnost. Na ukázku malý úryvek ze scénáře: "Mi řekni, proč je to na světě tak debilně zařízený – když je ti třicet, tak nevíš co dřív, musíš se starat vo děti, vo barák, vydělávat na hypotéku a když jseš pak starej a máš čas, tak na knížky nevidíš, nic už dělat nemůžeš, jenom ležíš, koukáš do stropu a čekáš, jestli tě někdo poctí třicetiminutovou návštěvou…" 

Protože jsme stále ještě dotazováni na reprízy Zapeklité komedie aneb Kdosi brousí nad Paďousy, rozhodli jsme se pro obnovenou premiéru v sobotu 22. října a další reprízu o týden později v pátek 28. října. Nadčasová, lehce pohádková, lehce rozmarná veselohra vás uvede do obce Paďousy. V kostele je zrovna mše a farář prosí vesničany, aby přispěli penězi na opravu cesty, po které bude jednoho dne nesen každý z nich. Také u vládce pekel Lucifera zrovna probíhá porada - všichni si mnou ruce nad světem, který je zaplaven lží, falší, přetvářkou, hrabivostí, lakotou, nenávistí, nesnášenlivostí, nevěrou, pýchou, kariérismem a radují se, že zatímco peklo vzkvétá, nebe je na tom zcela opačně… Režii tohoto kusu vedla Alena Chalupová. 

Opět uvádíme příběh o odvážné, samorostlé dívce, opovrhované dceři obecného pastýře, která se ničeho nebojí - Divou Báru. Povídka národní spisovatelky Boženy Němcové v dramatizaci Milana Uhdeho a v režii Aleny Chalupové se sítem přehlídek amatérského divadla letos dostala až na Jiráskův Hronov. Energické děvče přivádí svými kousky do varu celou vesnici. Když se pokusí kuriózním způsobem pomoct své kamarádce Elišce zbavit se dotíravého nápadníka, trpělivost zaostalých občanů přeteče a Bára skoro přijde o život. Naštěstí se v poslední chvíli objeví zachránce. Určitě si nenechte ujít další reprízy v 16. a 26. listopadu u nás nebo 18. listopadu v Mikulově. 

Listopadové a prosincové víkendy přinesou jak představení pro dospělé tak i pro děti:

6. 11. 2016          neděle 15:00      Na letním bytě

11. 11. 2016        pátek    19:30    Lucerna aneb Boj o lípu               

16. 11. 2016        středa   19:30    Divá Bára

19. 11. 2016        sobota  15:00    NOC DIVADEL - Jak se holky Uhlířovy v pekle napravily - pohádka pro děti

19. 11. 2016        sobota  19:30    NOC DIVADEL - Vojnarka            

25. 11. 2016        pátek    19:30    Divá Bára

4. 12. 2016          neděle 15:00      Zkrocení zlé ženy           

10. 12. 2016        sobota  19:30    Na letním bytě

11. 12. 2016        neděle 15:00     Na letním bytě 

Připraveno je i tradiční Jarní předplatné pro dospělé diváky a řada pohádek abonmá Rodiče s dětmi do divadla za zvýhodněné vstupné. 

Věřím, že si z naší bohaté nabídky vyberete a včas si rezervujete vstupenky na vybraná představení. Rezervaci vstupenek představení můžete provést na webových stránkách www.boleradice-divadlo.cz nebo v pokladně divadla. Na stránkách také najdete další podrobnosti o jednotlivých představeních divadla. Telefonní číslo v době předprodeje je 723 666 153. Předprodej je každý pátek  od 18 do 19. hod a vždy  hodinu před každým představením.  Poprvé bude pokladna otevřena v pátek 16. září. 

Moc bychom si přáli, abyste se vy, naši diváci, těšili na návštěvy divadla stejně, jako se my těšíme na vás. 

Divadelní spolek bratří Mrštíků

Boleradice 113

691 12 Boleradice

Mob.: +420 724 986 370

Email: info@boleradice-divadlo.cz

www.boleradice-divadlo.cz

Zpět na seznam aktualit

Kam dál?

ÚŘAD